راهنمای خرید لوستر ریسه ای و تفاوت محصولات موجود در بازار

در کل پروسه خرید یکی از سخت ترین کارهای ممکن است، مخصوصا اگر در مورد محصولی که قصد خرید آن را دارید اطلاعات کافی نداشته باشید. این مورد در محصولات روشنایی و بخصوص لوستر، بسیار برجسته تر به نظر می آید. تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا با اطلاعات کافی خرید خود را انجام دهید.

قطعا به مراکز خرید لوستر در شهر خود رفته اید و با انبوهی از محصولات غرق در نور مواجه شده اید که به شدت شما را مجذوب خود کرده و همچنین با فروشندگان مختلف که قطعا روی محصولات خود بازارگرمی می کنند روبرو شده و سوالات زیر به ذهنتان خطور کرده باشد:

-دلیل اختلاف قیمت لوستر ها در چیست؟

-چگونه لوسترها را از نظر کیفیت با هم مقایسه کنم؟

-لوستر با چه ابعادی برای محیط من مناسب است؟

و سوالاتی از این دست که در ادامه پاسخ آن ها را خواهید یافت.

همانطور که می دانید یک لوستر ریسه ای از قسمت های زیر تشکیل شده است:

-کفی محصول که به سقف بسته می شود.

-سینی استیل که به کفی بسته شده و سیم های از آن آویزان هستند.

-سیم های نگهدارنده کریستال ها

-کریستال های لوستر

-سوکت لامپ

-لامپ لوستر

-سیم کشی

-سایر اتصالات لوستر

همگی موارد ذکر شده در قیمت نهایی و کیفیت محصول نقش بسزایی دارند. حال به صورت مفصل در مورد هر کدام از قطعات و انواع آن به هم صحبت می کنیم.

کفی بالای محصول: به دو صورت در بازار یافت می شود:

نوع اول: یک تسمه باریک به شکل علامت جمع(+) است. در این نمونه همانطور که در شکل زیر می بینید، کفی (پلیت) توسط 4 عدد پیچ به سقف بسته خواهد شد.

تسمه یا پلیت پشت لوستر

حالت دوم: همانطور که در شکل زیر می بینید، یک شاسی محکم لبه دار طراحی شده است. در این نمونه کفی با تعداد بیشتری پیچ به سقف بسته می شوند. و تعداد نسبت زیادی پیچ نیز از آن آویزان شده است که سینی استیل محصول توسط این پیچ ها نگه داشته خواهد شد.

شاسی فلزی لوستر جایگزین پلیت

شاسی فلزی و سینی استیل لوستر

حال دو نوع بالا را با هم مقایسه میکنیم:

در نوع اول همه قطعات روی سینی استیل لوستر نصب می شوند ولی در حالت دوم سوکت ها و کلا قسمت برقی روی کفی بالای لوستر نصب می شوند. نصب شدن قطعات روی کفی، فرآیند نصب و تعمیر لوستر را بسیار ساده تر خواهد کرد(به گفته نصاب های شرکت ایران لوستر. در ضمن نوع دوم شاسی فلزی و روش نوین بدون نیاز به پلیت برای نصب صفحه به سقف و با امکان جابجایی محل سوراخکاری در صورت وجود تیرچه یا تیراهن در محل سوراخکاری هم هست.

 

سینی لوستر:

یکی از مهمترین قسمت های لوستر ریسه ای(رندومی) سینی استیل محصول است، از جمله دلایل این اهمیت می توان به نقش بسزای آن در انعکاس نور و جذابیت لوستر به دلیل وجود انعکاس اشکال به خاطر خاصیت آینه ای بودن آن اشاره کرد.

حال به سراغ انواع سینی موجود در بازار ایران می رویم:

-سینی با جنس آهن و آبکاری استیل: همانطور که از جنس بدنه اصلی بر می آید قیمت این نوع بسیار ارزان تمام خواهد شد، مثل این است که شما یک قطعه فلزی را با یک لایه از طلا داشته باشید، قطعا نمی توانید نام آن را طلا بگذارید. به دلیل کاهش قیمت و کاهش نرخ گمرک، معمولا نمونه های چینی را از این جنس تولید می کنند. این صفحات معمولا پس از مدتی با تغییر رنگ مواجه خواهند شد.

-سینی استیل با ضخامت 0.5 میلیمتر: در این نمونه جنس بدنه بطور کامل از استیل ساخته شده است. ولی ضخامت آن نیم میلیمتر بوده و به ورق استیل نازک معروف است. تقریبا درصد بسیاری زیادی از تولید کنندگان لوستر در ایران از این نوع ورق استفاده می کنند، دلیل این امر نیز قیمت پایین و برش راحت تر آن عنوان می شود.

-سینی استیل با ضخامت 0.7 میلیمتر: این نمونه نیز به طور کامل از استیل ساخته شده ولی نسبت به نمونه قبلی ضخامتی بیشتری را داراست. کاملا واضح و مشخص است که این نمونه بسیار محکم تر از نمونه های قبلی است ولی فقط این نیست، صفحات ضخیم در هنگام برش در مواجه با لب پر شدن بسیار مقاوم تر بوده و همچنین بعد از نصب شدن کریستال ها خم نمی شوند(شکم نمی دهد). در کنار همه این ها دوام بسیار بالاتر در شرایط آب و هوایی مختلف، در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی از مزایای این نوع سینی لوستر است.

 

نکته: ورق استیل نیز در دو نوع استیل نگیر و استیل بگیر در بازار عرضه می گردد که در نوع نگیر آهن ربا به دلیل وجود درصد زیادی کروم به سینی نمی چسبد ولی در نوع بگیر اوضاع کاملا متفاوت بوده و به دلیل وجود کربن، آهن ربا به آن می چسبد. استیل های نگیر در برابر زنگ زدگی بسیار مقاوم تر از نوع بگیر هستند و قیمتی به نسبت بالاتر نسبت به استیل نگیر را دارا هستند.

سینی استیلی که در ساخت محصولات ایران لوستر استفاده می شود از نوع نگیر و با ضخامت 0.7 میلیمتر بوده و از دولایه روکش ضد خش بهره مند است.

 

سینی استیل لوستر با دو لایه محافظ

سیم های نگهدارنده کریستال ها:  

سیم های نگهدارنده نیز به دو صورت فلزی و پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرند که قطعا نوع فلزی آن دوام بیشتری برای نگهداری کریستال ها را دارا هستند. نوع فلزی نیز به دو صورت آهنی و استیل ضد زنگ عرضه می گردد که ایران لوستر از نوع استیل ضد زنگ برای محصولات خود استفاده می نماید.

سیم های نگهدارنده کریستال

نکته قابل تفاوت بین نمونه های موجود در بازار، شکل ارسال سیم ها به همراه لوستر است. در بسیاری از نمونه های موجود در بازار علی الخصوص لوسترهای چینی این سیم ها بصورت جداگانه برای مشتری ارسال خواهد شد، قطعا بستن تعداد زیادی سیم روی سینی لوستر و آن هم قرار دادن هر سیم سر جای خودش کار راحتی نخواهد بود، این امر در لوستر های ریسه ای که طرح خاص تری دارن بسیار پیچیده تر است.

حال آنکه در لوستر های ریسه ای ایران لوستر همه سیم ها روی سینی استیل بسته شده اند. و عملیات نصب لوستر به راحتی و توسط خودتان نیز قابل اجراست.

نحوه اتصال های سیم های لوستر به سینی استیل

در ضمن هر سیم آویز به شکل جداگانه روی صفحه نصب شده است و تحمل وزنی معادل ۱۵ کیلوگرم را به ازای هر سیم خواهیم داشت.

کریستال های لوستر:

همانطور که می دانید کریستال های موجود در بازار ایران عموما از دو کشور چین و مصر(با نام تجاری عصفور یا اسفور) وارد ایران می شوند. تا چند سال پیش کریستال های با کیفیتی از کشور چک نیز وارد ایران می شد که در حال حاضر به صورت قطعی می گوییم که نسل آن ها در ایران منقرض شده و دیگر چنین کریستال لوستری وارد ایران نمی شود و فقط از دو کشور ذکر شده این امکان فراهم است.

متاسفانه بسیاری از فروشندگان با استفاده از این جمله که "کریستال های این لوستر عصفور است" ، قیمت بالای محصولات خود را توجیه می کنند، هوشیار باشید و به این نکته دقت کنید که اولا شرکت عصفور(اسفور) فقط تعداد محدودی از اشکال کریستال را تولید می کند(برای این منظور می توانید به وبسایت شرکت مراجعه کنید asfourcrystal.com) و ثانیا این شرکت برای جلوگیری از کپی شدن محصولاتش، شکل یک پرنده را درون کریستال های خود تعبیه کرده است که با گرفتن کریستال ها در برابر نور این شکل به خوبی قابل رویت است.

کریستال های چینی نیز در کیفیت های مختلفی عرضه می گردند که از نوع درجه یک تا نوع پلاستیکی آن نیز در بازار یافت می شود. نوع درجه یک آن از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است و مشاهده شده که آن را به جای کریستال عصفور(اسفور) به مشتری فروخته می شود.

لامپ لوستر :

معمولا قسمت بالای لوستر(اتصال سیم، به سینی لوستر) به دلیل عدم وجود کریستال کاملا قابل رویت است، به همین منظور استفاده از لامپ های شمعی و کم مصرف زیبایی لوستر را تحت شعاع قرار خواهد داد. بر همین اساس استفاده از لامپ های اس ام دی با شکل تخت برای لوستر های ریسه ای رایج شده است. لامپ های اس ام دی مورد استفاده در لوستر نیز به چند شکل در بازار عرضه می شوند که به طور کامل به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

انواع لامپ مورد استفاده در لوستر ریسه ای

1-لامپ اس ام دی سکه ای: این نوع لامپ بصورت مستقیم روی سینی استیل لوستر پیچ می شوند و در عین حال برای روشن شدن نیاز به ترانس دارند که ترانس آنها نیز در پشت سینی لوستر قرار داده می شود. بزرگترین مشکلی که این نوع لامپ دارند، هنگام بروز مشکل و یا حتی سوختن یکی از لامپ ها و ترانس های لوستر است، در این صورت می بایست کل سینی لوستر و در بعضی مدل ها کل کریستال ها علاوه بر سینی باز شده و لامپ یا ترانس تعویض شود. قطعا این کار مورد پسند شما نخواهد بود.

2-لامپ هالوژنی پرمصرف: علاوه بر گرما و عمر پایین در دراز مدت به سیم کشی و رنگ سینی لوستر آسیب وارد می کنند و توصیه اکید می شود از این نوع لامپ استفاده نشود، در برخی موارد آتش گرفتن لوستر نیز مشاهده شده است. ولی کماکان تعدادی از نمونه های موجود در بازار هنوز از این نوع لامپ استفاده می شود که قیمت بسیار پایینی دارند. تنها مزیت این نمونه نسبت به نمونه بالا، قابلیت تعویض از زیر لوستر و بدون باز شدن قطعات است.

3-لامپ ال ای دی سرپیچ سوزنی و سرپیچ استارتی: این نوع لامپ مشکلاتی از قبیل مصرف بالا و حرارت زیاد را ندارند ولی نور بسیار کمی را در مقایسه با دو نمونه بالا داشته و بیشتر جنبه تزئینی دارند.

4-لامپ اس ام دی سرپیچ استارتی و سرپیچ سوزنی: بهترین نمونه با دارا بودن پایین ترین مصرف برق و همچنین بالاترین عمر و در عین حال پر نورترین نوع لامپ برای لوستر های ریسه ای است. در کنار همه اینها امکان تعویض لامپ به ساده ترین شکل ممکن از ویژگیهای بارز این نوع از لامپ است. لوسترهای ریسه ای اران لوستر همگی از این نوع لامپ بهره مند هستند.

سوکت لامپ:

به محل نصب لامپ روی لوستر سوکت یا سرپیچ می گویند. در خرید لوستر های ریسه ای دقت کنبد که عموما دو نوع سرپیچ سوزنی و استارتی وجود دارد، در سوکت های استارتی لامپ پس از وارد شدن به سوکت، نیم دور چرخیده و بسیار محکم تر از نمونه های سوزنی است. نوع استارتی نیز با دو کیفیت متفاوت عرضه می شود که در تصویر گزینه پایینی بی کیفیت و بالایی با کیفت بالاست.

سوکت لامپ پایه استارتی

سیم کشی برق محصولات :

سیم های استفاده شده در لوستر ریسه ای نیز به دو صورت عرضه می شود که نوع اول سیم های معمولی بدون روکش و نوع دوم روکشهای مخصوص از پنبه نسوز که دارای استانداردهای اروپا و فراتر از استاندارد ایران است امنیت لوستر را تا حد امکان افزایش میدهد.

سیم برق با روکش نسوز مورد استفاده در لوستر های ایران لوستر

در ضمن قسمت های متصل شده نیز که فاقد روکش هستند با استفاده از  وارنیش های حرارتی نسوز مقاوم تا۴۰۰درجه سانتیگراد احتمال هرگونه اتصالی یا فرسوده شدن درطول زمان را به حداقل میرساند.

وارنیش برای عایق کردن سیم کشی لوستر

سایر اتصالات:

برای متصل کردن سیم ها به سینی از اتصالات متعددی استفاده می شود که بهترین نوع آن، اتصالات ضد زنگ هستند. تا به مرور زمان باعث تغییر رنگ نشده و در زیبایی لوستر شما تاثیر منفی نگذارد.

با توجه به مطالب بالا و طبق بررسی های انجام شده توسط ایران لوستر، امکان ساخت دو لوستر با شکل و فرم نسبتا مشابه (از دید مصرف کننده) با اختلاف قیمتی در حدود 40% وجود دارد. حال مثالی می زنیم که کاملا موضوع روشن شود:

نمونه اول : لوستر با کفی (پلیت) تسمه ای باریک و سینی آهنی با روکش استیل و همچنین سیم های آهنی و یا پلاستیکی و لامپ سکه ای و اتصالات آهنی

نمونه دوم : لوستر با کفی لبه دار و سینی استیل با ضخامت 1 میلیمتر و سیم ها و اتصالات تمام استیل و ضد زنگ و همچنین لامپ های اس ام دی سرپیچ استارتی در کنار سیم کشی عایق و نسوز محصولات

قیمت لوستر ریسه ای نمونه اول به نسبت نمونه دوم با کریستال یکسان تقریبا نصف خواهد بود، حال آنکه شاید در هنگام خرید به نظر یکسان بیایند. ولی قطعا به مرور زمان شاهد این اختلاف خواهید بود.

نکته دیگر اینکه اگر از کریستال های چینی با درجه کیفی پایین نیز استفاده شود، اختلاف قیمت فاحش تری را مشاهده خواهید کرد.

توصیه میکنیم قبل از خرید لوستر ریسه ای ، مواد مصرفی استفاده شده در محصول را از فروشنده کالا جویا شده و در صورت امکان از وی بخواهید موارد عنوان شده را در فاکتور شما ذکر نماید. در ضمن لوستری با کیفت در خانواده ریسه ای ها، دارای حداقل 60 ماه ضمانت خواهد بود.

نکته پایانی اینکه، چنانچه با توجه به مطالب فوق اگر قدرت تشخیص مواد مصرفی در ساخت لوستر را نداشتید، خواهید توانست از مشاورین ایران لوستر در این زمینه کمک بگیرید. با کمال میل در کنار شما خواهیم بود تا بهترین گزینه را برای مزین کردن محیطتان انتخاب و خرید نمایید.

با تشکر، تیم آموزشی ایران لوستر با همکاری جناب آقای بابک خادمی