عوامل تاثیرگذار در انتخاب لوستر

در حالت ایده آل، اتاق ها باید دارای یک نورپردازی لایه ای باشند. شما باید از چندین نوع روشنایی در یک اتاق و در کل خانه استفاده کنید. نور لامپ هایی همچون نور مخفی و هالوژن ها در یک لایه و لوستر و چراغ های سقفی در یک لایه و دیوارکوب ها و آباژور های در لایه دیگر قرا دارند.

نورپردازی چند لایه برای محیط با لوشتر و چراغ های دیگر

هرگز نباید ترس از داشتن نور زیاد در یک اتاق داشته باشید، صرف نظر از اندازه آن. روشنایی باید به عنوان لوازم جانبی یک اتاق و روشنایی لوستر به عنوان جواهرات دیده شود.

در چنین شرایطی امکان تنظیم میزان نور به طور کامل در دستان شما خواهد بود و با توجه به موقعیت های خاص خواهید توانست مقدار نور محیط را تغییر دهید، بطور مثال در هنگام پذیرایی از مهمانان میزان نور سالن را به حداکثر برسانید و یا هنگام تماشای تلویزیون در شب، فقط از نور هالوژن ها استفاده کنید.

بزرگترین مزیت این روش از نورپردازی، کاهش بهای مصرف برق شما خواهد بود ولی بیشترین تاثیر را در انتخاب و خرید لوستر شما خواهد گذاشت.

دو فضای متفاوت را با سبک نورپردازی متفاوت در نظر می گیریم:

1-فضایی که در آن از نورپردازی لایه ای استفاده شده است.

2-فضایی که تنها منبع نور آن لوستر یا چراغ سقفی است که باید روی سقف نصب شود.

اگر دو فضای بالا را با متراژ یکسان داشته باشیم(مثلا فضایی 25 متری)، نیاز به لوسترهایی متفاوت از نظر نوردهی خواهیم داشت. با توجه به این که در مورد دوم تنها منبع نوری ما لوستر خواهد بود و وظیفه روشن کردن همه قسمت های محیط به عهده لوستر است، محصول خریداری شده باید حداقل 20% نور بیشتری نسبت به فضایی با خصوصیات گزینه اول را خواهیم داشت.

باید بگوییم اگر قصد خرید لوستر سقفی برای این فضا داشته باشید، برای فضای اول با توجه به وجود هالوژن و نورمخفی و دیوارکوب و آباژور، لوستر فقط جنبه زیبایی خواهد داشت و محصولی به قطر 50 سانتیمتر نیز برای این فضا کافی است. ولی برای فضای دوم شما باید دنبال لوستر سقفی باشید که یا از قطر بزرگتری برخوردار باشد و یا از تعداد لامپ بیشتری برخوردار باشد.

اگر تنها منبع نور محیطتان لوستر خواهد بود، پیشنهاد می کنیم از محصولاتی استفاده کنید که دارای تنظیم میزان نور باشد که می توان به لوستر های سقفی ال ای دی و اس ام دی و چراغ های آویز مدرن نام برد که دارای ریموت کنترل بوده و قابلیت تغییر رنگ و میزان روشنایی را دارند.

عامل بعدی که باید در خرید لوستر مورد توجه قرار دهید، رنگ دیوارها و سقف و رنگ وسایل موجود در محیط است.

همانطور که می دانید تیره و روشن بودن محیط تاثیر زیادی بر انعکاس نور دارد و این امر در خرید لوستر باید مورد توجه قرار گیرد. اگر دیوارها و وسایل و بخصوص سقف محیط شما تیره است، سعی کنید از محصولات پرنورتر و ترجیحا لوسترهایی که نور آنها رو به پایین است استفاده کنید تا درصد افت نور پایین تری را داشته باشید.

در این بین محصولاتی که قابلیت نصب لامپ های سرپیچ دار را با توان های مختلف دارند مناسب تر به نظر می آیند، زیرا چنانچه نیاز به نور بیشتر داشته باشید این امر با تعویض لامپ های لوستر با لامپ های پر نورتر براحتی صورت می پذیرد.

 

ارتفاع سقف نیز از دیگر آیتم های تاثیر گذار در انتخاب اندازه و شکل لوستر است:

اگر سقف محیط شما در زمره سقف های کوتاه قرار دارد سعی کنید بیشتر از لوستر های سقفی استفاده کنید این مورد برای فضاهایی که در دکوراسیون آنها از تعداد لوازم بیشتری استفاده شده، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد به این دلیل که در فضاهایی که سقف کوتاه تری داشته و از وسایل بیشتری در آن استفاده شده، اگر لوستری با ارتفاع زیاد نیز نصب شود فضای شما کوتاه تر و کوچکتر به نظر خواهد آمد.

حال اگر سقف شما بلند است، طبیعتا باید لوستری با ارتفاع بیشتر داشته باشیم. همچنین بهتر است تمرکز نور محصول رو به پایین بوده تا ارتفاع بیش از حد سقف مانع از گم شدن لوستر در فضای شما شود.

در مجموع می شود این گونه بیان کرد که با توجه به پایین بودن ارتفاع ساختمان های نوساز نسبت به فضاهای قدیمی تر ، ارتفاع لوستر باید در حدی باشد که سر انسان به آن گیر نکند ولی اگر مقدار بیشتری از زمین فاصله داشته باشد هم چیزی را از دست نخواهید داد. معمولا فاصله ای در حدود 2 متر و 20 سانتیمتر گزینه مناسبی خواهد بود.

 

شکل هندسی وسایل استفاده شده در فضا و همچنین طرح های کار شده روی دیوارها و سقف نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در انتخاب لوستر است:

معمولا وسایل منزل از نظر شکل ظاهری شبیه اجرام هندسی همانند مستطیل و مربع و دایره و مکعب و... هستند. اگر در چیدمان محیط از اجرام هندسی زاویه دار و با گوشه های تیز استفاده شده است بهتر است از لوستری استفاده کنید که دقیقا نقطه مقابل آن باشد تا در لطیف کردن فضا موثر باشد. و اگر فضای شما با اشکالی همچون دایره و امثال آن شکل گرفته است، بهتر است از لوسترهایی به شکل مربع و... استفاده کنید تا لوسترتان کاملا به طور مستقل خود را نشان دهد. البته درصد زیادی از ما ایرانی ها علاقه شدیدی به ست بودن شکل و فرم و رنگ همه وسایل منزل داریم که کاملا با توضیحاتی که داده شد تناقض دارد.

استفاده از لوستر گرد برای محیطی که وسایل آن زاویه دار است

گچبری های سقف نیز عموما به دو شکل گرد و مربع و یا در موارد خاصی بصورت مستطیل و بیضی روی سقف کار شده اند. ضخامت گچبری های یا همان ارتفاع آن ها از سقف نیز مختلف بوده و با توجه به طرح آن متغییر است. برای سقف هایی که گچبری دارند شرایط و انتخاب های مختلفی خواهیم داشت که به آنها می پردازیم.

اگر به دنبال خرید لوستر سقفی برای فضای داخلی گچبری هستید و شکل گچبری شما گرد یا مربع است، بهترین گزینه استفاده از لوستر سقفی گرد به نظر می آید.

لوستر گرد برای گچبری مربع

 البته برای گچبری های مربع می توان از همان شکل مربع نیز برای لوستر استفاده کرد ولی در صورت جابجایی منزل امکان استفاده لوستر در مکان جدید کمتر خواهد شد. توجه کنید که به هیچ عنوان برای گچبری گرد از لوستر مربع استفاده نکنید، تجربه نشان داده است که یکی از بدترین ترکیب هاست.

 ولی برای سقف های بیضی و مستطیل قطعا استفاده از لوستر سقفی متناسب با شکل آن ها منطقی تر است.

لوستر بیضی برای داخل گچبری

در قسمت داخلی بسیاری از گچبری ها، نورمخفی تعبیه شده است که در زیبایی سقف تاثیر بسزایی دارد اگر قصد ندارید که با نصب لوستر ، نور ریسه های تعبیه شده در سقف را از دست بدهید، محصولی را انتخاب کنید که از از هر طرف 10 سانتیمتر کوچکتر از گچبری باشد.

فاصله لوستر از لبه گچبری

حال اگر عمق گچبری شما زیاد است و نگران این هستید که در صورت نصب مستقیم روی سقف، لوستر یا قسمت هایی از آن درون گچبری گم شده و از زوایای مختلف قابل دیدن نباشد، نگرانی شما بی مورد است زیرا با استفاده از پیچ های بلندی که برای نصب لوستر روی این فضاها طراحی شده است، امکان نصب محصول در ارتفاع پایین تر از سقف به راحتی فراهم شده است. حتی اگر قصد دارید که لوستری بزرگتر از گچبری را نصب کنید با استفاده از همین پیچ ها این امکان وجود دارد که لوستر را روی گچبری نصب کرده و به طور کامل حفره آن را پوشش دهید.

نصب لوستر روی گچبری با دهنه کوچک

در عین حال می توانید از لوستر آویز هم استفاده کنید. استفاده از لوسترهای آویز برای سقف هایی که گچبری با ارتفاع زیاد دارند، این مزیت را دارد که قسمت کفی بالای محصول که معمولا چندان زیبا هم نیست پشت گچبری پنهان شده و قسمت اصلی لوستر در معرض دید قرار بگیرد.

در ضمن اگر قطر داخلی گچبری شما کم است و فضای شما نیاز به لوستری بزرگتر از آن گچبری دارد، استفاده از لوستر های آویز گزینه بهتری خواهد بود.

نصب لوستر آویز برای گچبری های کوچک

یکی دیگر از عوامل موثر در خرید لوستر ، وجود قطعات یدکی در دراز مدت است:

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که یکی از قطعات لوستر یا آویزتان مانند حباب یا کریستال آن هنگام نظافت و به علل دیگر شکسته شده و شما مدت ها به دنبال قطعه یدکی آن بوده و در نهایت به نتیجه نرسیده اید.

قطعات کمیاب شکسته در لوسترهای وارداتی

این مورد به دلیل عدم توجه به خدمات پس از فروش محصول خریداری شده به وجود می آید. البته جای تعجب نیست زیرا معمولا زرق و برق محصول در هنگام خرید چشم ما را روی سایر مسائل بسته و در آن لحظه فقط به دنبال خرید آن محصول خواهیم بود.

برای پیشگیری از این مورد چند پیشنهاد برای شما داریم:

1-اگر قصد خرید از محصولات وارداتی را دارید، سعی کنید از برندهای واردکننده معروف خرید خود را انجام دهید تا حداقل تا چند سال امکان تامین قطعه یدکی برای شما فراهم باشد. واردکنندگان کوچک معمولا برای دوری از کاهش سود از وارد کردن و نگه داشتن قطعات یدکی دوری می کنند.

2-لوستر از دو یا چند جنس قطعه کلی تشکیل می شود، دقت کنید محصولی را خریداری کنید که قطعات تشکیل دهنده آن در بازار موجود بوده و در تصرف شرکت خاصی نباشد.

3-چنانچه قصد خرید محصول ایرانی را دارید، اولویت خرید خود را به شرکت هایی اختصاص دهید که سابقه بالاتری در این زمینه داشته و گارانتی بیشتر و واقعی تری را به مشتریان خود اختصاص دهند.

4-در برخی محصولات نیز امکان تغییر قطعات وجود دارد. برای لوستر هایی که دارای حباب های ساده هستند، در صورت شکستن امکان جایگزینی حباب با حباب مشابه وجود خواهد داشت.

حباب ساده برای لوستر